Învierea condiţionată

Coloseni 2:13 “Pe voi, care eraţi morţi în greşelile voastre şi în firea voastră pământească netăiată împrejur, Dumnezeu v-a adus la viaţă împreună cu El, după ce ne-a iertat toate greşelile.”

1. Mort în păcate?

Versetul are o notă de întărire, “pe voi”, adică “pentru voi”, sau “pe voi care nu meritaţi deloc acest favor”, Dumnezeu v-a adus la viaţă. Starea în care sunt fără Cristos: mort. Mort spiritual fiindcă firea pământească şi greşelile sunt parte din viaţa mea carnală. Eu trebuie să înviez din starea acesta dar nu o pot face singur, pentru că nu am merite şi sunt păcătos. “Împreună cu El” mă duce cu gândul la mormântul gol. Biruinţa asupra morţii a făcut ca toţi cei care cred în moartea şi învierea lui Cristos să primească o viaţă nouă. Ea este condiţionată de credinţa în Cristos.

Un alt aspect al versetului spune că “firea pământească netăiată împrejur,” era un fel de-a trăi al omului mort în păcate. Când intervine Cristos El face o operaţie la nivelul firii pământeşti, El implantează sau activează firea duhovnicească care  în noua viaţă va trebui să fie mai influentă decât firea pământească. Creştinul trăieşte după îndemnurile Duhului Sfânt.

2. Viu cu Cristos?

Tragedia versetului este halucinantă. Ori eşti mort în păcate, ori, eşti viu cu Cristos. Unii se declară vii cu Cristos pentru că le-a iertat Dumnezeu păcatul beţiei, la alţii păcatul fumatului, la alţii bârfa, la alţii hula, dar oare când vine Cristos în viaţă numai un păcat iartă El? Dacă vrei să te declari viu în Cristos trebuie să îl laşi pe Cristos să îţi ierte “toate greşelile”.

Care sunt păcatele pe care nu le-ai declarat înaintea lui Dumnezeu? Care sunt obiceiurile firii tale pământeşti care te bântuie şi după ce ai declarat în faţa martorilor văzuţi şi nevăzuţi că vrei să îţi schimbi viaţa? Nu cumva eşti un Iuda? Nu cumva vrei să slujeşti la doi stăpâni?

Azi e o zi a cercetării… Ori trăiesc mort… (ceea ce înseamnă că diavolul trăieşte în mine)… Ori trăiesc viu (plin de viaţa lui Cristos, împreună cu Cristos). Dumnezeu ne-a adus la viaţă împreună cu Cristos. Toţi cei care cred că pe Golgota Cristos a plătit prin moartea Sa şi păcatele lor primesc şansa învierii condiţionate: naşterea din nou. Dacă îţi mărturiseşti păcatele El este credincios şi drept.

Fiţi binecuvântaţi!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s