Cum să confrunţi vorbirea amăgitoare?

Coloseni 2:4 “Spun lucrul acesta pentru ca nimeni să nu vă înşele prin vorbiri amăgitoare.”

Se spune despre credincioşii din  Berea că după ce ascultau se duceau acasă cercetau Scripturile în fiecare zi ca să vadă dacă ce li se spunea este aşa. Asta ne arată Pavel în versetul din Coloseni 2:4. Dacă în Cristos sălăşluiesc toate comorile înţelepciunii şi ale ştiinţei atunci cu siguranţă El are argument pentru fiecare lucru, idee, concept care există sub soare şi nu numai.

Durerea mea este că din ce în ce mai puţini oameni sunt capabili să recunoască o teorie falsă, o învăţătură eronată. CAUZA? Oamenii nu-l mai cunosc pe Isus Cristos decât la nivelul urechilor.

Cauza multor dezbinări în sânul bisericii este ascultarea de vorbiri amăgitoare. Duhul lui Dumnezeu locuieşte acolo unde Cristos este propovăduit. Unde se aduce învăţătură falsă nu mai avem de a face decât cu un lup intrat între oi care trebuie identificat şi pus sub disciplina bisericii. Acest verset mă motivează să nu-l las pe Cristos terfelit de nimeni. El este sursa cunoaşterii, El este motivul pentru care trăiesc, El este viaţa mea, El este motivaţia mea, El este nădejdea mea, El este comoara mea, El este sursa înţelepciunii mele. 

Orice învăţătură teologică care nu are la temelie Evanghelia, moartea şi învierea lui Isus Cristos, spălarea de păcate prin sângele Lui, este eronată. Adu vorbele oamenilor înaintea Evangheliei.

Soluţii:Cum să înfrunţi o vorbire amăgitoare?

Posteşte şi roagă-te pentru a încerca vorba omului cu ceea ce a spus Dumnezeu. Nu există altă cale de elucidare atunci când te confrunţi cu vorbe dubioase.

Pune o întrebare: Care este motivaţia pentru care spune-ţi lucrurile acestea? Trebuie văzută centralitatea lui Isus Cristos în viaţa acelui om care aduce vorbe amăgitoare. Cine vorbeşte dintr-o inimă curată are pace şi poate să dea oricând socoteală de nădejdea care este îl el.

După roadele lor îi veţi cunoaşte pe cei care vin cu vorbiri amăgitoare…

Uită-te în viaţa celor care vorbesc… cum stau cu Domnul? cum şi-a crescut familia? este el un exemplu de credinţă demn de urmat?

Ascultă de acela care este motivat să asculte poruncile Cuvântului lui Dumnezeu. Cine amăgeşte foloseşte argumente personale, morale, sociale, psihologice. Cine este al lui Cristos aduce totul la picioarele crucii. Credinţa noastră acolo începe.

Noi însă să rămânem lângă Domnul! Fiţi binecuvântaţi!

Advertisements

2 thoughts on “Cum să confrunţi vorbirea amăgitoare?”

 1. Frate Florin, un mic comentariu….In Coloseni 3:4 spune in felul urmator: “Când Cristos – viaţa voastră – Se va arăta, atunci şi voi vă veţi arăta împreună cu El în glorie.”….as ruga sa faci o corectura la referinta versetului pe care ni l-ai impartasit astazi….Cred ca astazi ai vrut sa faci un test: sa vezi cum cineva te confrunta cand vine vorba despre vorbiri amagitoare(ne-ai cam amagit cu referinta). Sper ca am trecut testul! Semnat M.N. cu M in fata:)

  1. Frate Mihai, ce m-as face fara cititorii mei fideli… Ai trecut testul inca de acum 2 saptamani (vorba cuiva) trebuia numai sa te faci prezent pe blog…
   In rest … ma inclin ….
   cu respect,
   Autorul,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s