Cristos în mine, speranţa gloriei

Coloseni 1:26-27 “Vreau să zic: taina ţinută ascunsă din veşnicii şi în toate veacurile, dar descoperită acum sfinţilor Lui, cărora Dumnezeu a voit să le facă cunoscut care este bogăţia slavei tainei acesteia între Neamuri, şi anume: Cristos în voi, nădejdea slavei.”

Secretul unei vieţi fericite poate fi devăluit prin acest verset: atunci când Cristos este în noi, avem speranţă la orice lucru bun. Cea mai de preţ arvună a acceptării lui Isus în noi este viaţa veşnică. Îl ai pe Cristos, ai viaţă veşnică, ai speranţă.
Harul pe care îl avem este că noi suntem aceia pentru care mesajul Evangheliei are însemnătate. Frumos în acest pasaj este finalul. Dacă colosenii, îl aveau numai pe Isus Cristos în ei, era suficient pentru a nădăjdui la viaţa veşnică, deci era de ajuns pentru a spera la slava lui Dumnezeu.

Dumnezeu se lasă cunoscut între Neamuri prin bogăţia slavei care este Cristos: Cristos în voi, nădejdea slavei.
Mesajul este încurajator. Nu deznădăjdui! Dacă îl avem pe Cristos, avem totul sau suficient: avem slavă,  glorie, cer, promisiuni viitoare, speranţă pentru azi, nădejde pentru mâine, glorie pentru veşnicie şi binecuvântarea lui Cristos încă de pe pământ. 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s