Epafras “4X4”

Coloseni 1:7-8 ” cum aţi învăţat de la Epafras, prea iubitul nostru tovarăş de slujbă. El este un credincios slujitor al lui Cristos pentru voi, şi ne-a vorbit despre dragostea voastră în Duhul. Am văzut la Epafras 4 lucruri: veghere, strădanie, credinţă, simţul realităţii.

Epafras este un om cu care nu mă pot compara. Pentru mine Epafras e ca o maşină 4×4 care nu acceptă ideea că nu se poate urca o pantă. E omul care se străduie, care jertfeşte, e omul pasionat de Cristos.

Omul acesta este un credincios înflăcărat care locuieşte în Colose (Asia mică). Este considerat a fi cel care a plantat biserica din Colose. Privind la ce amănunte avem în aceste versete introductive despre Epafras aflu cum ar trebui să fie echipat lucrătorul lui Dumnezeu:

1. Epafras este un om care veghează la bunăstarea bisericii sale. Epafras îşi învaţă credincioşii despre credinţa, dragostea şi nădejdea în Cristos. Acestea sunt valorile predate de Epafras. Epafras are dar de evanghelist şi de învăţător pasionat.

2. Epafras este omul pentru care efortul şi timpul personal contează mai puţin în raport cu starea spirituală a bisericii pe care o păstoreşte. Din Asia mică, Epafras vine la Roma să se sfătuiască cu Pavel asupra problemelor bisericii din Colose. Mă gândesc că a lăsat acasă o familie, poate copii, a ales să caute soluţii pentru biserica lui Cristos. Moody spunea că merită să mergi 1000 de mile ca să asculţi un singur sfat bun. Epafras e un exemplu în sensul acesta. Soluţii există, oameni care le caută asidu sunt mai puţini.

3. Epafras este un credincios slujitor al lui Cristos. Când un om ca Pavel afirmă un asemenea calitativ la adresa lui Epafras, putem să ne imaginăm care este imaginea pe care o avusese Pavel despre Epafras. Cine nu şi-ar dori ca în lucrare să fie preţuit cu acest titlu: credincios slujitor al lui Cristos.

4. Epafras nu uită să-şi vorbească de bine biserica. Epafras are simţul realităţii. Biserica din Colose are probleme, suferă de atacul altor învăţături, pare a fi imatură în a rezolva situaţia, dar are o calitate frumoasă: ştie să iubească. Epafras identifică defectele dar nu uită calităţile. În pledoaria lui Epafras în faţa lui Pavel, acesta a fost gata să spună toate amănuntele care îi cauzează greutăţi, dar a fost gata să specifice şi calitatea principală: “dragostea în Duhul”. Iubirea colosenilor este o iubire “în Duhul”, adică o dragoste pe care Duhul lui Dumnezeu a aşezat-o între ei.

Aş vrea să am pasiunea pentru Cristos a lui Epafras…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s