Cuvinte pline de har

Luca 4:14-30 Citind acest pasaj am realizat că Isus umplut de puterea Duhului Sfânt face câteva lucruri remarcabile. Cred că şi noi la fel ca Isus trebuie să căutăm să ne umplem de Duhul Sfânt. Iată mai jos câteva coordonate ale unui om plin de puterea Duhului Sfânt:

1. Isus caută părtăşia în sinagogă (v. 16). Când eşti stăpânit de Duhul lui Dumnezeu atunci obiceiul tău nu va fi să lipseşti de la casa lui Dumnezeu. Aici ar trebui să te simţi atras de părtăşia în Cuvânt împreună cu fraţii. Duhul lui Dumnezeu îi atrage pe oameni la părtăşie unii cu alţii. Ce faci tu duminica? Simţi cu adevărat nevoia de a merge la casa Domnului?
2. Isus citeşte cu pasiune în Scriptură (v. 17-20). Un om plin de puterea Duhului este atras inevitabil de lucrurile spirituale, de lectura Cuvântului. Isus a citit în aşa fel încât “toţi cei ce se aflau în sinagogă, aveau privirile pironite spre El.”
3. Isus propovăduieşte cu putere din Scriptură (v. 22). Când Isus se ridică să aducă lămurire asupra cuvintelor citite El rosteşte “cuvinte pline de har”, adică cuvinte mântuitoare, care ajung la inima ascultătorilor.
4. Isus scapă dintr-o situaţie critică (v29- 30).  Un om plin de puterea Duhului scapă din multe primejdii. Isus este împins spre sprânceana unui munte datorită răzvrătirii şi respingerii mesajului Său de către cei din Nazaret. Cum a reuşit să se infiltreze un om printre toţi cei care îl împingeau spre o prăpastie? Probabil că tot puterea Duhului poate fi un răspuns la aceasta.

Dorinţa mea pentru anul 2012 este să pot fii şi eu caracterizat de puterea Duhului Sfânt, căutând biserica Domnului, citind Scriptura cu drag, predicând cu patos şi cerând sprijin pentru situaţiile critice ce se vor ivi.
Domnul să-i ajute pe cât mai mulţi lucrători să caute lucrurile acestea!
Fii binecuvântat!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s