Roada neprihănirii

Iacov 3:18 “Şi roada neprihănirii este semănată în pace pentru cei ce fac pace.”

Te-ai întrebat vreodată ce sens are să cultivi neprihănirea în viaţa ta? Frumuseţea acestui veset poate fi văzută numai într-o viaţă caracterizată de neprihănire. În primul rând dacă ai obţinut neprihănirea prin credinţa în Isus Cristos pune-o la lucru. Ea lucrează, ea rodeşte, ea transformă, ea te face special în ochii lui Dumnezeu şi nu numai.

1. Caută pacea (Iacov 3:18/a)

Un om neprihănit poate fi recunoscut după pacea şi liniştea sa. Cine este împăcat cu Cristos trăieşte în pace şi duce o viaţă liniştită şi pe plan material şi pe plan spiritual. Eşti un om caracterizat de pace, de un duh liniştit sau eşti agitat şi nemulţumit veşnic? Un rezultat al neprihănirii în viaţa ta trebuie să alunge orice urmă de ceartă, de nelinişte şi de agitare. Neprihănirea este un rezultat al credinţei. De aceea trebuie să creştem în credinţă ca să putem obţine neprihănirea din abundenţă şi apoi să trăim în pace.

2. Seamănă pacea (Iacov 3:18/b)

Dacă ai din belşug pace şi linişte eşti chemat la a le semăna. Un om liniştit nu se simte confortabil într-un mediu agitat. Totuşi un astfel de om poate fi o sământă de pace pentru cei care se ceartă mereu. Este un exemplu de echilibru şi linişte duhovnicească care vine dintr-o relaţie sănătoasă cu Dumnezeu.  Seamănă pacea într-un moment de pace. Există un moment propice pentru a face pace. Fă pace pe o vreme bună, nu în timpul furtunii! E bine să ai cel mai bun timp pentru a semăna şi cel mai bun pământ: e vorba de un timp şi de o persoană liniştită.

3. Cultivă pacea (Iacov 3:18/c)

Niciodată nu vei culege o roadă bună dacă azi ai făcut pace şi mâine ai stricat pacea făcută ieri. Pacea trebuie întreţinută.   Dacă ai câştigat o mărturie bună, păstreaz-o, cultiv-o!  Viaţa noastră trebuie să fie dominată de pace. Deci a fugi de ceartă, dezbinare şi de lăudăroşenie este primul pas. A căuta înţelepciunea care vine de sus este cel de-al doilea pas pentru a cultiva cât mai bine roada neprihănirii: odihna şi liniştea pe vecie (Isaia 32:17). Roada neprihănirii este căutată şi de alţi oameni atunci când noi generăm roadă de calitate. Dacă cultivăm neprihănirea trebuie să o cultivăm după standardele Cuvântului lui Dumnezeu.

Fii binecuvântat!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s