Cu Dumnezeu în casa mea

Judecători 6: 25 -27 Frica nu va scoate niciodată idolii familiei tale afară!

Ghedeon este chemat să izbăvească. El  cel mai mic din familie, familia sa cea mai săracă din toată seminţia lui Manase, el unul dintre cei mai puţin încrezători oameni este chemat de Dumnezeu ca să poarte victoriile Sale.

Destinul părinţilor tăi depinde şi de tine!

Primul front de bătălie pentru Ghedeon este cel al casei părinteşti. Unii de la o vârstă nu se gândesc ce pot să mai facă pentru părinţii lor ci cum pot să scape de părinţii lor. Ghedeon e chemat să dărâme idolul tatălui său. Să ne oprim puţin aici.

Ţi se pare cunoscută chemarea aceasta? Nu crezi că şi tu ai fost chemat să lupţi împotriva idolatriei casei tale. Priveşte în jurul membrilor familiei tale şi analizează care sunt idolii cărora părinţii tăi, fraţii tăi le aduc “jertfă” timpul lor, atenţia lor.

Instrucţiunea este clară: “dărâmă”, “taie” şi apoi “zideşte”, “întocmeşte”. Poate lucru mai greu de realizat e să impui închinarea singurului Dumnezeu adevărat în casa ta.Cere înţelepciune pentru aceasta.

Nu e cazul lui Ghedeon. El avea părinţi care îl cunoşteau pe Dumnezeu, dar nu îl mai vedeau ca Dumnezeul care poartă de grijă. Ei credeau că Dumnezeu i-a părăsit. Trebuia cineva să le redeschidă ochii. În familia lui Ghedeon, Dumnezeu a recăpătat locul de cinste, iar mezinul familiei putea merge acum la bătăliile mult mai mari ale vieţii.

Iubirea ta arătată la vreme va aduce satisfacţii neprevăzute!

Nu trece cu vederea idolii din casa ta. Ei pot fi mulţi: bucătăria, tv, radio-ul, câmpul, serviciul, presa, literatura, et-c. Roagă-te pentru familia ta şi acţionează în direcţia reinstalării închinării adevărate. Provoacă familia la rugăciune, provoacă-i la citirea Bibliei cu voce tare la părtăşie cu toţi membrii familiei, discută despre lucrurile spirituale. Adu în discuţie principiile biblice pe care le ai. Creează un timp de părtăşie săptămânal. Fii dispus să asculţi problemele familiei tale şi fă-ţi un timp special pentru fiecare.

Ghedeon după ce i-a deschis ochii părintelui său asupra închinării greşite, tatăl său i-a oferit protecţie în faţa locuitorilor cetăţii. Noi nu ştim când părinţii ne vor mulţumi… Fii binecuvântat!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s