Dumnezeu care dă…

Iacov 1:5-8 “Dacă vreunuia dintre voi îi lipseşte înţelepciunea, s-o ceară de la Dumnezeu, care dă tuturor cu mână largă şi fără mustrare, şi ea îi va fi dată. Dar s-o ceară cu credinţă fără să se îndoiască deloc: pentrucă cine se îndoieşte, seamănă cu valul mării turburat şi împins de vânt încoace şi încolo. Un astfel de om să nu se aştepte să primească ceva de la Domnul, căci este un om nehotărât şi nestatornic în toate căile sale.”

Haideţi să ne uităm puţin la dărnicia lui Dumnezeu aşa cum apare ea în versetele de mai sus. Cel mai important lucru când vine vorba să ceri ceva de la Dumnezeu e fără îndoială ÎNŢELEPCIUNEA.  S-o ceri de la Dumnezeu este însă un lucru ŞI MAI ÎNŢELEPT pentru că El este izvorul înţelepciunii (Proverbe 3:19). În rugăciunile noastre suntem tentaţi să devenim cerşetori şi nu închinători pentru că nu am înţeles corect relaţia lui Dumnezeu cu noi. Noi când cerem trebuie să avem în schimb credinţa, El când oferă vrea să vadă dacă noi avem suficient “capital” de credinţă. Cu cât avem mai multă credinţă primim mai multe binecuvântări.

“…Dumnezeu care dă…”  L-aţi acuzat vreodată pe Dumnezeu că e zgârcit, că nu vă ia în seamă durerea, că nu vă oferă ceea ce i-aţi cerut? Mie mi se întâmplă să cad în această încercare… totuşi Dumnezeu e mai darnic decât îmi pot eu imagina.

Câteva daruri esenţiale pe care mi le dă Dumnezeu şi eu nu am apreciat îndeajuns:

1. Mântuirea. E lucrul pe care l-am primit în dar prin credinţa în moartea şi învierea Fiului lui Dumnezeu pentru păcatele mele. Salvarea de la moarte ar trebui să fie motorul rugăciunilor noastre de mulţumire.

2. Viaţa. Trăiesc şi uit că viaţa e darul lui Dumnezeu pentru mine în fiecare dimineaţă când îmi redeschid ochii.

3. Sănătatea. Uit că pot să mă mişc, pot să gândesc normal, uit că pot să văd; toate binecuvântările unui trup sănătos sunt de la Dumnezeu. Pot să lucrez să îmi câştig pâinea.

4. Familia. Uit adesea să mulţumesc pentru darul de a avea ambii părinţi alături, fraţi şi oameni care sunt aproape de mine; Dumnezeu mi ia dat şi El le-a făcut toate pentru mine.

Să ne arătăm mulţumitori Domnului pentru darul mântuirii şi al vieţii este secretul menţinerii unei atitudini smerite înaintea lui Dumnezeu. Să mulţumim pentru sănătate şi familie este cred unul dintre rezultatele prezenţei înţelepciunii în viaţa noastră de credinţă, dar şi un motiv pentru Dumnezeu să ne susţină în continuare familia şi viaţa.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s