Om bogat, om sărac.

IACOV 1:9-10

” Fratele dintr-o stare de jos să se laude cu înălţarea lui. Bogatul, dimpotrivă, cu smerirea lui: căci va trece ca floarea ierbii.”

Ce înseamnă să fii într-o stare “de jos”? Înseamnă să nu ai haine? să nu ai ce mânca? să nu ai ce bea? să nu ai casă? să nu ai servici? Categoric nu. Înseamnă să le poţi avea pe toate acestea dar la un nivel mai scăzut decât s-ar putea. Să dăm un exemplu. Eu am înţelepciune, dar înţelepciunea mea nu va fi egală cu înţelepciunea lui Solomon ( a fost cel mai înţelept om, pentru că Dumnezeu a hotărât aşa)   şi niciodată egală cu cea a lui Dumnezeu (El este Atotştiutor).  Dumnezeu ne-a făcut pe toţi egali totuşi mediul în care ne naştem nu este la toţi acelaşi. Sau, un frate din Africa care nu are apă potabilă e într-o stare mai de jos faţă de unul din Europa care are apă potabilă din belşug; ambii sunt însă la fel văzuţi de Dumnezeu. Ceea ce ne îndeamnă Iacov este lucrul următor:

1.Dacă eşti într-o stare de jos laudă-te şi mulţumeşte lui Dumnezeu pentru ce eşti şi ce ai, ştiind că Dumnezeu te susţine. Cel dintr-o stare de jos e invitat să cultive spiritul mulţumitor.

2.Dacă eşti într-o stare “de sus”, eşti bogat, ai mai mult decât suficient, fii smerit şi nu te încrede în avuţia ta. Întreabă-te cum poţi sluji Domnului cu ceea ce El ţi-a dat.

Bogatul e invitat să cultive smerenia, adică sărăcia în duh pentru ca încrederea bogatului să nu fie în lucrurile pe care le deţine ci să recunoască că sunt toate darul lui Dumnezeu.

Viaţa e darul pe care l-am primit cu toţii. Să mulţumim Domnului Isus Cristos pentru ea dar mai ales pentru viaţa veşnică pentru că aceasta este bogăţia comună oferită fără părtinire atât a fratelui bogat cât şi celui sărac.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s