Felul încercărilor…

Iacov 1:2 “Fraţii mei, să priviţi ca o mare bucurie când treceţi prin felurite încercări…”

Încercările sunt felurite…

1. Pot fi încercări în viaţa personală de credinţă, când credinţa este testată prin prigoană, persecuţie sau blestem. Acestea sunt cele mai binecuvântate încercări. În acest sens îmi aduc aminte de Ştefan sau Pavel care au suferit mult din pricina credinţei lor.

2. Apoi din rândul încercărilor putem vorbi de încercări în viaţa de familie. Sunt poate cele mai grele deoarece descriu situaţii când unul dintre membrii familiei este în suferinţă, în boală, e nemântuit, sau se află într-o nevoie specială. Îmi aduc aminte de Avraam când i s-a cerut să-şi aducă fiul ca jertfă, îmi aduc aminte de văduva din Sarepta sau de fiica lui Iair, de Lazăr şi de alte multe exemple biblice. Toate mă bucură prin binecuvântarea ce a urmat ca răspuns la credinţa lor. Pentru mine încercarea în familie e cea care ne formează cel mai mult caracterul creştin.

3. Încercări în viaţa de zi cu zi. Felul în care unii dintre oameni reacţionează la iscodirea vecinului, la bârfa colegului de muncă, la pizma celor din jur pot caracteriza un om ca fiind duhovnicesc sau firesc. Din păcate în tipul acesta de încercări avem din ce în ce mai puţini fraţi virtuoşi.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s